Zamieszczone przez adiszek
Dalej obstaję przy tym co napisałem. Piszę o tym co faktycznie dostają górnicy którzy pracują przy wydobyciu, na przodku, w przygotowaniu, w kopalniach zwykłych i metanowych.
Adiszek ani słowem nie napisałeś że za pracę w dni wolne i w święta dostają dobrze ponad 200% itp, wysługa lat, dni wolne, dodatki, sratki itp.
Dla mnie ci co na dole na przodku albo na jeszcze bardziej przejebanym przygotowaniu lub z PBK niech zarabiają i 20 koła na miesiąc bo to zajebiście ciężka robota - ja bym i za wspomniane 2 dychy nie chiał na dole robić, tym bardziej w metanowej.
Co do zalecenia mniejszej ilości internetu - może trzeba by było mniej mieć styczności z górnictwem wcześniej i mniej znajomych z Mysłowic, Sosnowca, Będzina, Czeladzi itp.
P.S. A ty jak odbierasz kwoty "w węglu"??
adiszek, a w ogóle kim Ty jesteś i po co się tu zalogowałeś?? 14.14 się wczoraj zalogował i od razu posty w Off topie?? Gdzieś jeszcze coś napisałeś??
trochę mi to źle pachnie

w KHW jest niby taka dobrowlona składka na orkiestry kopalniane... no i przy przejściu na tamten swiat masz w gratisie na pogrzebie orkiestrę górniczą :|
tak q..a nauczyciele mają zajebiście...do tego dochodzi jakaś mega popierniczona papierologia i przygotowywanie zajęć, co zajmuje kolejne kilka godzin tygodniowo(prowadzę 9 przedmiotów)....wypas no nie? Co z tych 2,5miesiąca wakacji jak nawet za 2k to nie jest życie tylko wegetacja...ja ta prace traktuje na luzie ale widzę jak do tematu podchodzą starzy nauczyciele....więc jak ktoś mi powie, że ta grupa zawodowa ma jedwabiście to zabije go śmiechem...
Komentarz